,

Gouda plateel kan, model 116, met P decor door Theo Leewendal, periode 1901-1907

 790,00

Kan van Plateelbakkerij Zuid-Holland uit Gouda, model 166 in zeer witte biscuit, met P-decor door Theo Leeuwendal.

Beschrijving

Deze kan is gemaakt door Plateelfabriek Zuid-Holland uit Gouda in de periode tussen 1901 en 1907. De kan is 21,5 cm hoog en 12 cm breed. Dit is model 116 van de Goudse plateelfabriek. De kan is gemaakt in een opvallend witte biscuit. Ook heeft het object een prachtige glans, die je niet veel ziet op Gouds plateel met een P-decor. Je ziet duidelijk de poging van Zuid-Holland Gouda om de kan het uiterlijk te geven van porselein. Dat is niet gek. Het P-decor is door Plateelbakkerij Zuid-Holland in 1901 op de markt gebracht om te concurreren met het zeer populaire en kostbare eierschaalporselein van Rozenburg.
De kan is goed gesigneerd met de woorden: Made in Zuid-Holland, de aanduiding voor het decor: p/b, en de signatuur van Leewendal. De kan is in een hele goede conditie, op een chip na aan de voorzijde van de standring. Verder is het oor en de snavel helemaal gaaf. De kan heeft een prachtig patroon van craquelé.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.