Over ons

Plateel uit de Art Nouveau Periode is zeer gewild bij verzamelaars. Deze site, onze winkel en onze dienstverlening gaan allemaal over Art Nouveau Plateel.

ArtNouveauPlateel.nl wordt gemanaged door Carolien Vader uit Amsterdam. Vader is al 30 jaar een gepassioneerd verzamelaar van plateel en heeft in het verzamelen helemaal toegespitst op de periode 1885 – 1915, het hoogtepunt van de Art Nouveau in Nederland. Zij verzamelt sieraardewerk verschillende plateelfabrieken, zoals van Rozenburg Den haag, Zuid-Holland Gouda, De Firma Weduwe Brantjes uit Purmerend, Holland Utrecht of ‘Mijnlieff’ en De Distel uit Amsterdam.

Naast het verzamelen legt zij zich ook toe op de handel in Nederlands sieraardewerk uit de periode 1885 – 1915. De handel is voor een groot deel gekomen uit noodzaak. De meeste verzamelaars herkennen het volgende probleem: je hebt altijd gebrek aan ruimte en aan geld. Door een deel van haar collectie te verkopen, ontstaat er ruimte en budget voor nieuwe objecten. Zo zorgt Carolien ervoor dat haar collectie evolueert.

Objecten worden verkocht in de online winkel van ArtNouveauPlateel.nl. De winkel is een weergave van de collectie van Carolien Vader. Deze is door aan- en verkoop dus fluïde van aard.

Carolien Vader is in het dagelijks leven actief als consultant op het snijvlak van media en marketing en besteed een groot deel van haar vrije tijd aan het uitbreiden van haar collectie. Voor vragen over deze site, de winkel of de dienstverlening, neem contact op via mail: carolien@artnouveauplateel.nl

Volg Art Nouveau Plateel ook via Instagram, Pinterest en TikTok.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.