Algemene Voorwaarden

Inhoud Algemene Voorwaarden

1: Het aankopen van Plateel
2: De taxatie van Plateel
3: Verkoop van Plateel in opdracht van derden

Introductie

Deze algemene voorwaarden gaat over de dienstverlening van ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com. Door te bestellen in de webwinkel van beide sites ga je akkoord met de algemene voorwaarden (levering -en betalingsvoorwaarden) van ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com. Ook voor het aanvragen van advies en taxaties accepteer je deze voorwaarden. ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com hebben het recht de voorwaarden ten allen tijde te wijzigen of aan te vullen. Hieronder worden de algemene voorwaarden nader toegelicht.

Over ArtNoueavuPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com

ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com is een tweetalige website over Nederlands sieraardewerk met daarbij een webshop en artikelen met informatie. Beide sites zijn eigendom van Carolien Vader uit Amsterdam. Zij verzamelt en verhandelt al jaren plateel en adviseert over de marktontwikkelingen binnen dit segment.

ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com zijn gevestigd aan de Nieuwpoortkade 2A, 1055RX in Amsterdam, Nederland. Je kunt contact opnemen met Carolien Vader via mail: carolien@artnouveauplateel.nl of telefonisch: +316295556030.

1: Het aankopen van Plateel

Artikelen

Al onze producten zijn van een zekere leeftijd. Wij specialiseren ons in de verkoop van sieraardewerk dat is geproduceerd tussen 1885 en 1915. De combinatie van handwerk en gebruik door de jaren heen hebben soms hun sporen op objecten nagelaten. Wij proberen de staat van elk object zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven en zo duidelijk mogelijke via foto’s te laten zien. Ook bestuderen we alle objecten zorgvuldig, onder andere met UV-licht.

Prijzen en tarieven

Er zit geen BTW op antieke objecten (marge regeling). Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten. Verzendkosten zijn altijd voor rekening van de koper. In de tabel hieronder vind je de juiste verzendkosten, afhankelijk van locatie van de ontvanger en de verkoopprijs van het object. Voor objecten tot €500 geldt het lage porti tarief met een verzekerde waarde tijdens transport van maximaal €500. En voor objecten van €500 en hoger geldt het hoge tarief, met een verzekerde waarde tot €5000. Let op: wij versturen wereldwijd, maar zijn niet verantwoordelijk voor toeslagen die Doune rekent buiten de EU.

LandObjecten tot €500Objecten van €500 of meer
Nederland€10€15
België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië,
Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Zweden
€30€40
Rest van Europa€40€50
Buiten Europa€60€75

Bestellingen

Je bestelt een object of verschillende objecten door deze in de winkelmand te plaatsen en deze te betalen. Je kunt gebruik maken van online betalen via Ideal, Apple Pay en Credit Card. Als je het object of de objecten hebt afgerekend dan is het object niet langer beschikbaar voor andere gegadigden.

Je kunt er ook voor kiezen om objecten te kopen door ons een e-mail te sturen en het bedrag rechtstreeks aan ons over te maken. Het bedrag kun je overmaken naar rekeningnummer NL57KNAB0742143163 (BIC nummer KNABNL2H), ter attentie The Big Story (ons moederbedrijf) met vermelding van de objectnaam, nummer en een korte omschrijving. Nadat het bedrag op onze rekening staat, sturen wij de artikelen zo snel mogelijk toe. Natuurlijk kun je jouw bestelling zelf ook afhalen in Amsterdam en contant betalen of pinnen.

Betalingen

Betaling via de webshop wordt gelijk op onze rekening bijgeschreven. Bestellingen via e-mail dienen binnen een week op onze rekening te staan. De via mail bestelde artikelen worden maximaal zeven dagen voor je gereserveerd. Indien de betaling na een week nog niet is ontvangen, annuleren wij de bestelling. Artikelen komen dan weer beschikbaar in de webshop voor andere gegadigden. De artikelen blijven eigendom van ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com, totdat betaling bij ons binnen is.

Bezorgen of afhalen  

De bestelde artikelen kun je thuis laten bezorgen. Artikelen worden binnen een week verstuurd zodra de betaling binnen is. Uitgezonderd perioden van verlof, die duidelijk op de site worden vermeld. Voor het verzenden pakken wij objecten zorgvuldig in. Wil je het object liever afhalen? Dat kan binnen drie weken nadat de betaling binnen is. Het adres voor afhalen is: Nieuwpoortkade 2A, 1055RX Amsterdam (alleen tijdens kantooruren).

Levertijden

Wij werken met verschillende voerders. Afhankelijk van welke vervoerder wij kiezen kun je rekenen op de volgende levertijden.

  • Binnen Nederland: max 2 werkdagen
  • Binnen Europa: max 5 werkdagen
  • Rest van de wereld: max 12 werkdagen

Schade tijdens transport

ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com verstuurt alle objecten verzekerd. Dat is inbegrepen in de portkosten (zie kosten hierboven). Voor beschadiging en/of verlies van artikelen tijdens de verzending via de koerier moet echter wel binnen 24 uur na (aangetekend) ontvangst (of verwachte ontvangst bij vermissing) melding worden gemaakt, zodat het proces van schadevergoeding kan plaatvinden. Daarvoor dient de koper/ontvanger een claim in te dienen bij ArtNouveauPlateel.nl of ArtNouveauPottery.com. Maak foto’s van de beschadigde doos (de buitenverpakking) en maak ook foto’s van de adressticker en de barcode op de doos. Maak ook een foto van de binnenverpakking waarop de schade is te zien. Fotografeer de schade aan het object zorgvuldig en stuur een beschrijving van de schade, inclusief alle foto’s naar de verkoper/afzender via e-mail: carolien@artnouveauplateel.nl. Zij zal beoordelen wat de omvang van de schade is (door de foto’s uit de webwinkel te vergelijken met de ontvangen foto’s na bezorging), en het proces van schadeclaim begeleiden. Zodra de vervoerder de claim heeft terugbetaald, wordt het aankoopbedrag (minus de porti) teruggestort aan de koper.

Conflicten over schade tussen koper en verkoper

Niet alle objecten in de webshop van ArtNouveauPlateel.nl of ArtNouveauPottery.com zijn 100% gaaf. Dat komt omdat objecten antiek zijn en sporen van gebruik en ouderdom vertonen. In de webshop worden verschillende foto’s van objecten getoond en wordt alle voor verkoop aanwezige schade zorgvuldig beschreven. Mocht je specifieke vragen hebben over een object, of over de aanwezige schade, kun je altijd om extra foto’s vragen per mail.
Als een koper na ontvangst schade constateert, kan de koper binnen 24 uur na aangetekend ontvangst melding maken (zie hierboven voor instructie). Als de geconstateerde schade na ontvangst overeenkomt met de getoonde schade voor verkoop, dan is de claim ongegrond. Objecten worden in principe niet teruggenomen en het aankoopbedrag of delen van het aankoopbedrag worden niet terugbetaald. Alleen na schriftelijk overleg en als er voldoende gegronde redenen zijn, kan hierop een uitzondering worden gemaakt door de verkoper. De beslissing om objecten terug te nemen en aankoopbedragen terug te betalen ligt altijd bij ArtNouveauPlateel.nl of ArtNouveauPotter.com. Porti kosten worden nooit vergoed.

Fouten tijdens transport

De artikelen worden bezorgd op het, bij de bestelling opgegeven afleveradres. Het is dus van belang deze gegevens zorgvuldig door de koper worden ingevuld. Als een bestelling retour komt op basis van een verkeerd opgegeven adres en het pakket opnieuw moet worden verstuurd, dan brengen wij deze extra verzendkosten bij de koper in rekening.
Als de fout in adressering door ArtNouveauPlateel.nl of ArtNouveauPottery.com wordt gemaakt, dan zijn ook de kosten voor het opnieuw versturen van objecten voor onze rekening.

Retouren

Als je de artikelen hebt ontvangen, dien je deze te controleren op juistheid en volledigheid. Retourneren is in principe niet mogelijk. Mocht een artikel niet aan de verwachtingen voldoen, dan is retourneren altijd bespreekbaar. Bij retourneren dien je binnen een week na ontvangst, contact op te nemen met ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com via e-mail. Na schriftelijke overeenstemming kunnen de artikelen retour worden gezonden. Alle verzendkosten zijn voor rekening van de koper. Ook het risico van retourneren is voor de koper. Als een object beschadigd retour komt, worden de volledige kosten van het object bij de klant in rekening gebracht. Aankoopbedragen worden pas teruggestort als objecten in vergelijkbare staat bij verkoop en in goede orde door ArtNouveauPlateel.nl of ArtNouveauPotter.com zijn ontvangen.

2: De Taxatie van Plateel

Vragen om een taxatie

Eigenaren van plateel kunnen bij ArtnouveaPlateel.nl of ArtNouveauPottery.com een adviesaanvraag indienen voor taxatie. Door duidelijke foto’s en een goede omschrijving van objecten in te sturen, krijgen eigenaren van plateel advies over de marktwaarde van hun object en advies over de beste manier om hun objecten te verkopen.

Taxaties zijn gratis, maar let op: er kunnen geen rechten aan ontleend worden. De antiekmarkt is volatiel en aan verandering onderhevig. Taxaties van ArtNouveauPlateel.nl of ArtNouverauPottery.com geven een indictie van de huidige marktwaarde op basis van onze beste inschattingen. Maar inschattingen blijven het altijd en onze ervaring leert dat vergelijkbare objecten op veilingen soms hele verschillende verkoopprijzen opleveren.

Eigenaren van plateel kunnen bij ArtnouveaPlateel.nl of ArtNouveauPottery.com een adviesaanvraag indienen. Door duidelijke foto’s en een goede omschrijving van hun objecten in te sturen, krijgen eigenaren van plateel advies over de marktwaarde van hun object en advies over de beste manier om hun objecten te verkopen. Dat kan via ArtNouveauPlateel.nl of ArtNouveauPottery.com als objecten stammen uit de periode 1885-1915, als objecten aansluiten bij de aanwezige objecten in de webshop (zie verkoop in opdracht van derden) en beide partijen daar schriftelijk overeenstemming over hebben bereikt. Maar soms zal het advies zijn om het via een extern verkoopplatform aan te bieden.

3: Verkoop in opdracht van derden

Als derden, dat wil zeggen: eigenaren van plateel die niet zijn betrokken bij ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com en medewerkers van ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com tot een overeenstemming komen tot de verkoop van objecten in opdracht van eigenaar, dan wordt daarover een opdrachtbevestiging opgesteld, die door beide partijen moet worden getekend. Objecten blijven tot het moment van verkoop in eigendom van de oorspronkelijke eigenaar.
Het object wordt ten tijde van verkoop in bewaren gebracht bij ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com om gefotografeerd, beschreven en bestudeerd te worden. Als er een verkoop plaatsvindt, dan organiseert ArtNouveauPlateel.nl of ArtNouveauPottery.com alle handelingen die daarbij gepaard gaan, inclusief financiën en verzending.

Kosten en vergoedingen

Kosten voor het verzekerd toesturen van objecten naar ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com zijn voor rekening van eigenaar. Ten tijde van bewaring zijn objecten verzekerd tegen schade. Om conflicten over schade te beslechten dient eigenaar voor verzending het object nauwkeurig te fotograferen (dat gebeurt toch voor het indienen van verzoeken). Dat gebeurt ook door ArtNouveauPlateel.nl en ArtNouveauPottery.com na ontvangst van het object (en voor de webwinkel). Verkooprijzen worden in overleg bepaald. Voor de verkoop van objecten in opdracht van derden wordt een provisie berekend. Deze provisie bedraagt 27,5% van de verkoopprijs (exclusief porti). Portikosten zijn altijd voor de nieuwe koper.

Na afloop van de verkoop in opdracht maken wij de verkoopprijs, minus onze vergoeding binnen een week na ontvangst van het bedrag van de koper, aan je over.

Deze algemene voorwaarden zijn voor het laatst gewijzigd op 14 juli 2022.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.